Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

RealD и Кино Арена подписаха споразумение за изграждане на „LUXE: A RealD Experience” кинозала
Cinefish.bg

RealD и Кино Арена подписаха споразумение за изграждане на „LUXE: A RealD Experience” кинозала

31.03.2015, 13:29  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ
Откриването на първата широкоформатна LUXE зала в България ще предостави на зрителя върховно киноизживяване

Mеждународната компания, разработваща едни от най-добрите 3D технологии в света - RealD Inc. и най-големият кино екзибитор в България – Кино Арена, обявиха откриване на първата зала във формат „LUXE: A RealD Experience” в страната, в Кино Арена Запад София.

Широкоформатната LUXE зала представя RealD 3D изображение върху най-новия вид екран RealD Precision White Screen. С това споразумение Кино Арена разширява взаимоотношенията си със световния лицензодател на 3D технологии – RealD Inc, отвъд първоначално инсталираните 58-екрана от декември 2012 година.

„Въвеждането на новата LUXE технология на RealD, като допълнение към RealD 3D залите в кината Арена, показва стремежа ни към постоянно развитие и затвърждава позицията ни на най-иновативната киноверига в България“,
каза Стефан Минчев, собственик на киноверигата.

„LUXE залите обединяват в себе си едни от най-добрите широкоформатни технологии и атмосфера, които за зрителя ще се превърнат в образец и марка за най-доброто кинопреживяване. Щастливи сме, че чрез партньорството си с Кино Арена и представянето на бранда LUXE, ще имаме възможността да предоставим на зрителя най-доброто 3D изображение, перфектен звук и удобство.“ , каза каза Боб Мейсън, изпълнителен директор на RealD Europe Ltd.

RealD и Кино Арена подписаха споразумение за изграждане на „LUXE: A RealD Experience” кинозала

“LUXE: A RealD Experience” е високо-технологичнен формат, представен от RealD през 2013 с цел да обедини под един бранд най-добрите технически качества на екзибиционния бизнес и да се превърне в синоним за най-доброто киноизживяване.

За гарантиране на най-качественото киноизживяване, LUXE залата отговаря на специални технически изисквания, като: използване на RealD 3D - най-ярката прожекционна 3D технология; извит екран от стена до стена, с дължина 24 метра; пространствен Долби Атмос звук; специално проектиран амфитеатър за идеална видимост към екрана от всяко място в залата.

Допълнителни ексклузивни нови технологии предстои да бъдат обявени и инкорпорирани в LUXE залите.

RealD е най-използваната 3D кино технология с около 26,500 оборудвани зали на около 1,000 екзибитора, в 73 страни в цял свят.

За RealD Inc.

RealD е водещ световен лицензодател на 3D и други визуални технологии. Компанията разполага с богато портфолио на интелектуалната собственост и може да се използва в приложения, които позволяват ултимативно изживяване в киното, дома и на други места. Основният бизнес на компанията е да лицензира RealD 3D киносистеми и собствено разбработената технология за пасивни RealD очила, които осигуряват ултимативно гледане на 3D кинофилми и алтернативно 3Д съдържание в кината.

RealD е основана през 2003г. и разполага с офиси в Бевърли Хилс, Калифорния; Боулдър, Колорадо; Лондон, Великобритания; Москва, Русия; Шанхай, Китай; Хонконг; Токио, Япония; и Рио де Жанейро, Бразилия. За допълнителна информация, моля посетете нашия уебсайт на www.reald.com

За Кино Арена

Кино Арена е водещият екзибитор и първият в България, който въвежда дигиталния формат, излъчване на живо от сателит и 3D дигиталната технология в страната.

С въвеждането на LUXE залата в Кино Арена Запад София, киноекзибиторът продължава да осигурява технологии от най-висок клас, с модерен дизайн на залите, за да удовлетвори и най-претенциозните зрители, като им предлага максимален комфорт и вълнуващо кино изживяване.

Киноверигата оперира 11 кина в 6 големи града с общо 78 екрана, включително два самостоятелни комплекса с най-големите кинозали в страната.

... още »Cinefish.bg ПОСЛЕДНИ НОВИНИ  
Ники Илиев гостува  в „Търси се”- тази неделя от 11:00 часа по bTV
ТВ
11.04.2012, 14:16  |   Press Release
„Тайните сватби на известните” - на 17 април от 15:00 часа по bTV Lady
ТВ
11.04.2012, 13:57  |   Press Release
Nescafe 3in1 избира своите режисьори
ФИЛМ
11.04.2012, 12:24  |   Press Release
“Гневът на титаните” е отново лидер в българската бокс офис класация
БОКС ОФИС
11.04.2012, 11:37  |   синефиш.бг
Поглед към извънземните същества от предстоящата екшън-комедия “Мъже в черно 3”
ФИЛМ
11.04.2012, 11:10  |   синефиш.бг
ФИЛМ
11.04.2012, 10:10  |   avtora.com
Най-сексапилните холивудски майки
ГОРЕЩА ТЕМА
10.04.2012, 17:46  |   dariknews.bg
Звезден уикенд с Мерил Стрийп по КиноНова
ТВ
10.04.2012, 16:19  |   Press Release
Cinefish.bg

 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg