Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Дяволът в Емили Роуз

СЪЗДАТЕЛИТЕ НА ФИЛМА - Дяволът в Емили Роуз / информация за филма

The Exorcism of Emily Rose 2005
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

СЪЗДАТЕЛИТЕ НА ФИЛМА

02.7.2008  |   синефиш.бг
СКОТ ДЕРИКСЪН (Режисьор/Сценарист) е работил с Вим Вендерс по сценария на “Земя на изобилието”, а наскоро, заедно с Пол Харис Бордман, завърши адаптирането на книгата Beware the Night за продуцента Джери Брукхаймър, както и сценария за един от следващите филми на Мартин Скорсезе.
Дериксън и Бордман са създатели и на сценариите за The Church of the Holy Ghost и Darkness Falling, както и на Mystic, Ghosting, Future Tense, “Градски легенди 2” и “Хелрейзър: Адът”, на който Дериксън е и режисьор.   
Наскоро Дериксън и Бордман направиха сценарийна редакция на “Плашилото”, както и на “Дракула 2000”.
   
ПОЛ ХАРИС БОРДМАН (Сценарист/Продуцент)

Завършил е Английска филология и Психология, а после прави магистратура по Креативно писане.
Бордман започва съвместната си работа със Скот Дериксън още в университета, когато двамата пишат сценария за Love in the Ruins. Оттогава двамата работят заедно и са създатели на множество сценарии, вкл. Darkness Falling, Beware the Night for Bruckheimer Films; The Mystic,; Ghosting, FutureTense, както и “Градски легенди 2” и “Хелрейзър: Адът”.

ТРИП ВИНСЪН и БО ФЛИН (Продуценти) са основатели на продуцентската къща Contrafilm. Първият издаден от нея филм е „След залеза” с Пиърс Броснан и Салма Хайек. През ноември 2005 те започват снимките на The Guardian с Кевин Костнър и Аштън Кътчър. Бъдещите им проекти включват и Solace, The Number 23 и Dead Asleep за New Line Cinema, както и Baywatch за DreamWorks. В момента Contrafilm завършва 3D анимацията на Дисни The Wild, която предстои да излезе на голям екран през пролетта на 2006.
Бо Флин е продуцирал и филмите Tigerland, Requiem for a Dream, The House of Yes, The Alarmist, Guinevere и Johns.

ТОМ РОЗЕНБЪРГ (Продуцент) е основател и председател на известната продуцентска къща Lakeshore Entertainment. ГАРИ ЛУКЕЗИ (Продуцент) е президент на Lakeshore.
Последните им филми са наградения с няколко Оскар-а® “Момиче за милиони” с Клинт Ийстууд и Хилари Суонк, Wicker Park с участието на Джош Хартнет и “Пещерата” с Коул Хаузър и Морис Честнът. Наскоро те завършиха работа по режисирания от Лен Уайзман “Подземен свят 2” с Кейт Бекинсейл и Скот Спийдман. В момента работят по THE LAST KISS със Зак Браф и Джасинда Барет на режисьора Тони Голдуин и фантастиката AEON FLUX с Чарлийз Терън.
Други филми продуцирани от Lakeshore са “Подземен свят” с Кейт Бекинсейл, “Скрити белези” с Антъни Хопкинс и Никол Кидман, “Дарбата” с Кейт Бланшет и Кеану Рийвс, “Есен в Ню Йорк” с Ричард Гиър и Уинона Райдър, “Послания от мрака” с Ричард Гиър, “Булката беглец” с Джулия Робъртс и Ричард Гиър, “Арлингтън Роуд” с Джеф Бриджис, Тим Робинс и Джоан Кюсак и “200 цигари” с Бен Афлек, Къртни Лав и Кристина Ричи.

ДЖЕФ БЕТАНКОРТ (Монтаж)
Последните му филми са “Гняв” със Сара Мишел Гелър, “Харолд и Кумар в Белия замък” и “Съединените щати на Лиланд”. Той е монтирал и The Good Girl с участието на Дженифър Анистън.
Други заглавия, по които е работил са “Преживей го” с Кирстен Дънст, The Girls' Room, Chuck & Buck, Billy's Hollywood Screen Kiss и Star Maps.

ДЕЙВИД БРИЗБИН (Художник) е работил по филмите на Гюс Ван Сант Own Private Idaho и Drugstore Cowboy, както и по „Нож в раната” с Мег Райън, City of Ghosts на Мат Дилън, „Камерата” с Джийн Хакман, „Луда любов” с Крис О’Донъл и Дрю Баримор и др.

ТОМ СТЪРН (Оператор) е работил с Клинт Истууд по последните му филми – „Момиче за милиони”, „Тайната река” и „Кръв”.
Други филми, които е снимал за Истууд са „Звездни каубои”, „Идеален свят”, „Непростимо” и „Новобранецът”. Преди това се е занимавал и с осветлението на Bird.
Освен като оператор на филми на Истууд, Стърн е работил и като главен осветител на „Пътят към отмъщението” с Пол Нюман и Том Хенкс, носителят на няколко Оскар®-а „Американски прелести” с Кевин Спейси и Анет Бенинг, „Фантомът”, „Опасен ум” с Мишел Пфайфър и „Дело от класа” с Джийн Хекман.


КРИСТОФЪР ЙЪНГ (Музика)
Той е един от най-добрите съвременни композитори и без усилие пише музика за всякакъв тип филми - от мелодрами до сатири и комедии. Пробива през 1987 г. със смразяващата музика към филма на ужасите “Хелрейзър”, а през 1988 г. прибавя към биографията си още 2 хоръра - “Хелрейзър 2” и “Мухата 2”.
Неповторимият и креативен стил на Йънг го прави много търсен за филми с по-необикновен или странен сюжет. Негова е филмовата музика включваща звуци на дишане към филма The Vagrant от 1992 г. Негова е и заслугата звуците в “Дженифър 8” да са толкова смразяващи.
През 1995 г. музиката на Йънг допринася за успеха на цели три трилъра – фантастиката “Видове”, виртуалното приключение “Виртуален убиец” и “Имитаторът” със Сигърни Уивър и Холи Хънтър.
Други филми, за които е писал музика включват “Гняв” със Сара Мишел Гелър, “Човекът, който знаеше твърде малко” с Бил Мъри, “Комарджии” с Мат Деймън, “Глава над водата” с Харви Кайтел и Камерън Диаз, “Клопка” с Шон Конъри и Катрин Зита Джоунс, “Ураганът” с Дензъл Уошингтън, “Момчетата-чудо” с Майкъл Дъглас, “Дарбата” с Кейт Бланшет и Кеану Рийвс, “Ядрото” и “Присъда за продан” с Дъстин Хофман и Джийн Хекман.

ТИШ МОНАХАН (Костюми) започва да работи във филмовата индустрия през 1981 г. През последните години е работила по продукции с участието на Ал Пачино, Хилари Суинк, Робин Уилямс, Робърт Редфорд, Морган Фрийман, Джон Войт, Елън Бърстийн, Кристофър Нолан и Ласе Халстрьом.
В момента Монахан работи по Catch and Release с участието на Дженифър Гарнър.

 
 

Снимки

 

Сутрин с УЕФА ЕВРО 2024 Сутрин с УЕФА ЕВРО 2024 Днес на УЕФА ЕВРО 2024
Благи деяния Благи деяния Kinds of Kindness
Гарфилд: Филмът Гарфилд: Филмът The Garfield Movie
Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg