Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Падингтън

Падингтън отпътува - Падингтън / информация за филма

Paddington 2014
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Падингтън отпътува

17.12.2014  |   синефиш.бг
Кастингът на емблематичните герои

След като прочитат сценария на Пол Кинг, продуцентската и дистрибуторска компания StudioCanal се заема да финансира проекта, и започва сериозната част - кастинга. Актьорите от ПАДИНГТЪН са съзвездие от най-добрите таланти в момента в сферата на киното, телевизията и театъра. Всеки един от актьорите са разпознаваеми за публиката от много емблематични герои за няколко поколения.

Хю Боневил (г-н Браун) вероятно е най-популярен с ролята си на Робърт Кроули, граф на Грантъм, от спечелилия многобройни награди телевизионен сериал Имението Даунтън. Идеята да влезе в ролята на баща за пореден път в ПАДИНГТЪН привлича Боневил от няколко аспекта. „Спомням си, че първо ми четяха книгите, след това вече сам си ги четях и се влюбих в тях. Падингтън е част от британската култура, той е част от нашата ДНК. Аз прочетох сценария и видях до каква голяма степен това ДНК се е запазило, въпреки че действието е преместено в съвременния свят. Усеща се вкусът на оригиналните книги, които толкова красиво и умело са уловени в сценария на Пол. Освен това има и голяма доза хумор, която преминава през цялата история - невинна, шумна клоунада, както и остроумна духовитост. Тези неща ще резонират във всички зрители, независимо дали идват да видят историята за първи път, или не."

Като един от първите актьори, които се присъединяват към продукцията и човек, който е наясно с любовта на публиката към изходния материал, Хю чувства изключително силна нужда да отдаде дължимото на историята на Бонд - но всякакви първоначални опасения много бързо са забравени: „В рамките на около пет секунди от срещата с Пол и Дейвид, аз бях въвлечен в продукцията. Останах поразен от това колко дълбоко Пол разбира Падингтън. Самият той е Падингтън! Той е толкова невинен, с широко отворени очи и точно толкова възхитителен, колкото нашия космат приятел!"

В ролята на г-жа Браун е прекрасната Сали Хокинс, която наскоро бе номинирана за Оскар за ролята си в Син жасмин на Уди Алън, и с лекота улавя благия характер и неспособността да устои на вик за помощ на героинята си. Тя първа се втурва да помогне на малкото мече на перона на гара Падингтън, а нейното семейството е свикнало да следва нейните добронамерени действия, независимо от последствията. Роузи Алисън споделя за кастинга на Сали: „Това, което най-много харесахме у Сали е, че нейното присъствие на сцената е много земно и реално. Тя разговаря с мечето така красиво, сякаш то е живо, дишащо създание. Щом й повярваме на нея, ние вярваме и в Падингтън."

Пол казва: „Да работя с Хю и Сали е истинска радост. Освен изключителни изпълнители, те двамата са и талантливи автори. За някой като мен, с опит в импровизираната комедия, е изключително успокояващо да зная, че чрез диалога им можем да вдъхнем живот на героите. Тяхната актьорска игра е основополагаща на филма: комична, но трогателна; реална и истинска в един свят, където говорещите животни да добре дошли. Това е един деликатен баланс и те го осъществиха по прекрасен начин."

Може би мечтата на всяко дете е да се участва във филм и дебютантите Маделин Харис и Самюел Джослин са избрани за ролите на вечно препиращите се за нещо брат и сестра Джуди и Джонатан Браун, и с лекота се справят със задачата си. По време на дълга зимна снимачна сесия из и около Лондон, често дори през нощта, Мади и Сам демонстрират по-голяма издръжливостта дори от своите опитни колеги звезди. Силната връзка помежду им и забавлението, което очевидно изпитват от работата си, блика и от екрана.

Боневил е не спира да хваля невръстните си колеги: „Мади и Сам притежават фантастична енергия и невероятен фокус. Не само за мен, но и за всеки член на екипа бе истинско удоволствие да работим с тях.“

Що се отнася до изиграването на едно от най-известните фамилии в историята на британската литература, Боневил добавя: „Позволихме си лукса да имаме три седмици репетиция, през които Пол бе решил, че трябва не само да избистрим точно сценария, но и да поработим върху героите и да изследваме взаимоотношенията в семейство Браун, което бе безценно. Това рядко се случва. Много се забавлявахме, разиграхме сцените, изграждахме силна семейна динамика, която се надявам си проличава на екрана във всички нюанси на семейния живот."

Домакинството на семейство Браун се върти от ексцентричната госпожа Бърд, в ролята Джули Уолтърс. Тя е техен далечен роднина и води домакинството с твърда ръка. Г-жа Бърд е строга, но и състрадателна, когато трябва да бъде! С богат житейски опит зад гърба си, тя не отдава голямо значение на ходещото говорещо мече, което преминава прага от Уиндзор Гардън 32, обръщайки всичко в живота им с главата надолу.

Джули признава, че изключително много й допада идеята да работи по още един филм, който е насочен изцяло към младите зрители - и към младите по душа. Присъствието на Дейвид Хейман и в тази адаптация дали действа успокояващо за Джули? „Беше прекрасно Дейвид Хейман да ме покани да участвам, защото прекарах такова прекрасно време по време на снимките на Хари Потър. За мен е истинска тръпка да работя с него отново, а освен всичко останало, той е и много хубаво момче!"

Заедно с г-н Грубер, изигран от британския актьор Джим Броудбент (друг познайник от Хари Потър) и любопитния съсед г-н Къри (Питър Капалди), персонажите от семейство Браун и самият Падингтън са познати на поколения деца, израснали с тези истории. Но Падингтън в 21 век изисква злодей, който да предизвика младежка публика. На сцената се появява Милисънт – злата препараторка.

Кинг обяснява: „Както Оливър Туист трябва да оцелее с Фейгин и Бил Сайкс, преди да успее да намери спокойствие при г-н Браунлоу, така исках и и изпитание за Падингтън, някой, който да не отговори на „Моля, грижете се за това мече." Помислих си , че за една млада мечка най-големият враг не е този, който не го иска в къщата си или на улицата си, а онзи, който счита, че има само едно място в Лондон за него - Природонаучния музей."

Никол Кидман, която се превъплъщава в злата Милисънт разказва: „Израснала съм четейки Падингтън и винаги ми е харесвало мечето и начинът, по който той трябва да оцелее с помощта на чара си." Никол признава обаче, че с приемането на ролята идват и усложненията: „Трябваше да кажа дъщерите си, че няма да играя ролята на майката на мечето Падингтън, а жената, която нали се сещате... иска да го разпори, което просто ужасно! Но толкова ми хареса сценария, че не устоях на изкушението. Както и на възможността да участвам в нещо, което може да изгледаме заедно с децата ми и да се насладим заедно."

С готов актьорски състав, няколкото седмици интензивни репетиции започват през септември 2013 г. в Елстрий Студиос. От самото начало най-голямото желание на всички участници е представят Падингтън на големия екран за цяло ново поколение, оставайки верни на прекрасния свят на Бонд.

 
 

Снимки

 

Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg