Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Не казвай сбогом

Анализ на съпруга: Бен Афлек за Ник Дюн - Не казвай сбогом / информация за филма

Gone Girl 2014
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Анализ на съпруга: Бен Афлек за Ник Дюн

29.9.2014  |   синефиш.бг
Ник Дюн се прибира вкъщи на петата годишнина от сватбата и намира входната врата отворена, мебелите в дневната разхвърляни и нито следа от красивата си съпруга. Така започва трансформацията му от щастлив съпруг до човек попаднал в центъра на новините. Обявен за заподозрян номер едно, бившето златно момче се оплита в поредица от лъжи, измами и неуместно поведение, които изобщо не са му от полза. Медийният му образ далеч не е прекрасен: имал е разочарования, гневил се е и има тайни, които да подхранват въображението на околните. Въпросът е, Ник убиец ли е?

В ролята на най-охранявания и разследван образ е Бен Афлек. „Да подбереш актьорския състав е като да събереш баскетболен отбор, а Ник играе гард. Той трябва да напълни историята. В романа е „той каза, тя каза“, но във филма „на него му се случи, на нея й се случи“. Доста е субективно. Във филма ги няма вътрешните диалози. Така, че е необходим актьор, който да изпълни умело ролята.“, коментира избора си Финчър.

Афлек споделя, че още помни ранните си разговори с Финчър, които оформят основните рамки. „Той каза, че не му трябва празна игра, а че трябва напълно да се отдам на това да покажа дълбоката същност на героя. Трябва да си напълно нетактичен, да покажеш такива страни от личността си, че да си кажеш „Защо ли казах това? Защо направих това?“ Знаех, че е рисковано, но нямаше да приема ако нямах пълно доверие в режисьора. По-късно, когато се чувствах унижен в образа на Ник, трябваше да си припомням, че той ме предупреди за това още в началото.“, разказва Афлек.

Работата с Финчър и забележителният му подход се оказват вълнуващи за Афлек. „В повечето филми, прекарваш две трети от времето в караваната си и едва в една трета се снимаш. При Дейвид това съотношение е в обратен ред, дори повече, може би прекарваш едва 10% от времето без да работиш.“, обяснява Афлек. „Цялата организация, която създава на снимачната площадка е фокусирана върху героите и историята и няма други дразнители. Научих много от работата си с Дейвид. Той е наистина ефективен и знае какво иска. Той е навътре в технологиите, на които се гради филмовата индустрия. Да имаш инженерно мислене и вкуса на артист е рядка комбинация.“
Работата с Розамунд Пайк в ролята на Ейми въвлича Афлек в чувствен танц за двама, нещо, което не е преживявал преди. „Има нещо загадъчно и енигматично в Розамунд, което я прави точния избор за ролята.“, коментира Афлек. „Голяма част от филма, поне в моите очи, е непрекъсната преценка докъде са стигнали героите в процеса на тяхното развитие, така че мистериозността около Ейми е изключително важна за цялото начинание.“

 
 

Снимки

 

Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg