Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Денят на Независимостта: Нова Заплаха

„ТОЗИ Е... ОПРЕДЕЛЕНО ПО-ГОЛЯМ ОТ ПРЕДИШНИЯ." - Денят на Независимостта: Нова Заплаха / информация за филма

Independence Day: Resurgence 2016
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

„ТОЗИ Е... ОПРЕДЕЛЕНО ПО-ГОЛЯМ ОТ ПРЕДИШНИЯ."

13.6.2016  |   синефиш.бг
Тези думи са изречени от директора на земната отбрана Дейвид Левинсън, когато вижда второто извънземно нашествие и до голяма степен обобщават сравнението и между първия филм и Денят на независимостта: Нова заплаха.

Ето още няколко думи, които може да ви помогнат да си представите разликата – „Дубай падна върху Париж.“

Носителят на награда Оскар® за визуални ефекти Волкър Енгел отбелязва със смях: „Това може да се случи само в един филм на Роланд Емерих!"

Емерих просто оценява напредъка в компютърно генерирани образи и позволява да му помогнат в създаването на тези зрелищни сцени. Продуцентът Девлин добавя: „Красотата на това, което Роланд направи в първия филм, е как комбинира старомодните визуалните ефекти с дигиталната технология. Днес, единствените граници са във въображението, а Ролан има безгранично визуално въображение."

Друг ключов играч в привеждане на забавлението до епичния космически мащаб е художника на продукцията Бари Чусид, който е работил съвместно с Емерих в След утрешния ден и 2012. „Роланд е един от най-смелите режисьори, които съм срещал, - казва Чусид. - Той те вдъхновява да поемаш рискове, които вероятно никога няма и да си помислиш. Има опасност да се окажеш, че висиш над пропастта, но най-често в крайна сметка се озоваваш на чуден път, който не си и предполагал, че съществува."

Под режисурата и визията на Емерих, Чусид се отнася към Денят на независимостта: Нова заплаха като самостоятелен филм, а не като продължение. „Роланд обича научната фантастика, както и аз, и едно от най-големите предимства да работя с него е, че той разширява границите на това, което може да бъде заснето, - отбелязва Чусид. – Мащабът и обхватът са толкова големи, че на моменти не могат да бъдат измерени. А филмът трябва да ги представи правдоподобно на екрана."

Чусид отбелязва, че особено му допада идеята за хибридните изтребители, които комбинират извънземна и човешка технология. „От началото самото начало решихме, че хората са събрали технологията от свалените нашественически кораби, - обяснява той. – Те могат да разберат част от нея, но не изцяло. Независимо дали хората изграждат изтребител или влекач или оръжие, те могат да използват извънземната технология като подправка, която просто прави всичко по-добро."

Оползотворяването от страна на човечеството на извънземната технология за една от големите теми на филма. "Едно от нещата, които се опитахме да покажем бе идеята, че всички нации са обединени срещу общ враг. - заключава Чусид. – Извънземните са го направили преди; ще го направят  отново. Но сега вече няма разделение между цивилни и военни, между отделните страни и раси. Човечеството е обединено и ще използва каквото може, за да се бори за своята независимост."

 
 

Снимки

 

Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg