Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Angry Birds: Филмът

ЗА ГЕРОИТЕ - Angry Birds: Филмът / информация за филма

The Angry Birds Movie 2016
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ЗА ГЕРОИТЕ

27.4.2016  |   синефиш.бг
„В началото разполагахме с две неща - основна комедийна предпоставка от сблъсъка на две култури, и как тези птиците стават ядосани, - казва Райли. - Джон Види смеси двете и създаде много смешен сценарий с наистина забавни и привлекателни героите. Ключът, който отключва историята според нас е връзката между Ред, Чък и Бомб."

РЕД
(озвучен на български от Слави Трифонов) е едно ядосано пиле. Той живее на остров, населен с възможно най-наивно-щастливите птици, които можем да си представим. Няма нужда да се споменава, че Ред не се вписва в този весел, безгрижен живот и е в рязък контраст с всичко наоколо: той има само няколко приятели, предпочита да живее сам в покрайнините на града, в компанията на своята раздразнителност, сарказъм и резервирано отношение. Въпреки това, когато прасетата пристигат и започват да плетат своя таен заговор, само Ред има смелостта и куража да постави точните въпроси.

Ред има навика да оставя емоциите си да го завладеят. „Всеки ден ние изпадаме в ситуация, където някой опитва границата на нашето търпение. - обяснява Коен. – Това може да е човек на опашка за кафе, който стои малко по-близо зад теб, или съседа в киносалона, който киха и кашля през целия филм, и най-вероятно ще ви зарази. Опитваме се да се справяме с тези ситуации по умерен, социално-приемлив начин. Но Ред има свой собствен уникален начин да се справи с това - казва и прави неща, които ни се иска и ние да можем. Той е просто няма същите социални умения, които останалите притежават сякаш по рождение. И в течение на филма започваме да разбираме точно защо той е толкова ядосан."

За ролята на Ред създателите на филма се спират на Джейсън Съдейкис. „Джейсън е перфектен за тази роля. Най-важното е, че той е невероятно талантлив актьор, - казва Коен. - Не само че изгради Ред като характер, но и му даде разкошно ексцентричен чувство за хумор и въплъти у него истинска душа. С течение на историята публиката се влюбва в Ред, защото започва да разбира защо той е толкова ядосан."

„В началото на филма, Ред е единствената ядосана птица, - казва Съдейкис. - Но, очевидно, заглавието издава какво се случва по-натам, защото се оказва, че има повече от една ядосана птица. А как точно това се случва, зрителите ще открият в хода на историята."

„Ключът да изиграеш достоверно гневен герой е да си получавал много глоби за неправилно паркиране, - разкрива Съдейкис. – Ако преди да влезете в звукозаписното студио, намерите на предното стъкло на колата си голям и скъп фиш за неправилно паркиране, веднага ще влезете в образ. Гарантирам!"

В кампанията срещу лошите прасенцата към Ред се присъединяват Чък и Бомб. Те също са аутсайдери с емоционални проблеми на един остров, където може да изглежда, че почти всяка птица е щастлива, но в крайна сметка всички се озовават в курса за овладяване на гнева.

ЧЪК (озвучен на български от Иво Сиромахов) е бързак. Той се движи бързо и говори бързо - понякога по-бързо, отколкото мисли, и това често му докарва беди на главата. Но под перата му се крие истински добра птица, която търси приятелство. И когато Ред се нуждае от подкрепа, той е сред първите доброволци.

В оригиналния филм Чък е озвучен от Джош Гад, който стана известен в ролята си на Олаф, снежният човек, копнеещ за слънчеви летни дни в „Замръзналото кралство“. „Чък е почти пълна противоположност на Олаф, - казва Коен. – Ако Олаф е сладък и по детски невинен, Чък е един голям ръб. Той няма никаква цензура и казва първото нещо, което му мине през главата. Джош Гад пресъздаде образа по един фантастичен начин. И той точно като Чък, има невероятно бърз ум. Той е един от най-добрите импровизатори, с които някога съм работил."

„Чък върши всичко с един милион мили в час, - споделя Гад. - Всичко - бягане, летене, говори... изискват се много усилия да се изиграе Чък. Разбира се, понеже това е анимационен филм, цялото действие бе в съзнанието ми, затова бях психически изтощен през цялото време."

„Чък наистина е един от най-изтощителните герои, които някога съм играл, - продължава Гад. – Устата му работи с такава скорост, че мозъкът му не може да изчисли неща. Така че, след работата в студиото обичах да се взема топла вана. Аз съм човек на реда и когато се върна у дома след дълъг работен ден, жена ми ще каже: „Хей скъпи, искаш ли да гледаме нещо?" А аз бих казал: „НЕ! НЕ ВИЖДАШ ЛИ, ЧЕ ЦЯЛ ДЕН БЯХ ЧЪК? ИЗТОЩЕН СЪМ!" Но тя знае, че я обичам и това го казва моя герой."

БОМБ (озвучен на български от Стоян Цветков) е донякъде глупаво, крушовидно пиле с голямо сърце. Той е дружелюбен и внимателен – през по-голямата част от времето. Но има един проблем: страда от пулсиращо-експлозивно разстройство. Ако нещо го изненада, или уплаши, или ядоса - буууууум. Бомб има склонност буквално да се взривява. Той винаги е копнял да контролира себе си, но това сякаш е извън неговите способности. Но когато прасетата пристигат, поведението му може да бъде много, много здравословно.

„Бомб от една страна е горд от способността му да се взривява, но от друга не може да се контролира, - казва Коен. - Той малко се страхува от това, на което е способен, което е източник на вътрешна борба."

В ролята на Бамб е Дани Макбрайд, който дори и визуално изглежда като идеалния избор. „Всички досегашни екранни герои на Дани - от Ананас Ексрес до Това е краят 'са велики прояви на комедиен гняв. Във всеки един е въплътено желанието да бъде приет и харесван, има някаква емоция точно под повърхността, която може да се спука във всеки един момент и да настъпи комедиен хаос, - казва Коен. - Единствената разлика е, че Бомб експлодира не метафорично, а буквално."

„Бомб всъщност е доста безгрижно пиле, което обича да се забавлява, - заявява Макбрайд. – И като всеки от нас си има малки недостатъци, като например не е препоръчително да правиш пуканки на микровълновата в негово присъствие."

МАТИЛДА (озвучена на български от Александра Сърчаджиева) преди е била ядосана птица. Но сега се е поправила, отдала се е на Дзен, заобиколена е със успокояващ екстериор, тя използва опита си, като помага на другите да управляват своя гняв. Все пак всички птиците ще се научат, че Матилда още изпитва вътрешен гняв, който ще го излее в най-лошия – или по-скоро най-подходящия, възможен момент.

„Мая Рудолф страхотно играе двете страни на Матилда, - казва Коен. – Много ясно показва усилието да жонглира с желанието да помага на другите с нуждата й да си помогне сама. Тези емоции са замаскирани под привидно спокойната й външност и търсят проявление."
„Матилда наистина се опитва да направи най-доброто за своите доста трудни ученици, - казва Рудолф. – Тя не се спира пред нищо, ангажирана е денонощно, и макар че доста неща биха могли да я сринат понякога, тя определено има Дзен търпение. Което обаче виси на косъм."

ЛЕНАРД
(озвучен на български от Краси Радков) е водачът на прасетата, който идва с нечисти намерения на Острова на птиците. Горд, егоцентричен и суетен, често казано Ленард е едно истинско прасе и нищо чудно, че поведението му играе по перушината на Ред.

В оригиналния филм Бил Хейдър играе ролята на прасешкия лидер. „Ленард е супер харизматичен - толкова е обаятелен, че веднага спечелва доверието на птиците, - казва Райли. – И Бил му даде глас, който да съдържа в себе си властност, но и чар, с отличителен ритъм – като на професионален шоумен".

Хейдър описва сюжета на филма по свой начин: „това прасе на име Ленард намира този остров с тези птици по него, и подобаващо решава, че трябва да им вземе яйцата, но очевидно, те не искат да му ги дадат. Има едно пиле Ред, която разкрива плана на Ленард да вземе яйцата и птиците започват тази ужасяваща мисия срещу бедното прасе."

МОГЪЩИЯТ ОРЕЛ (озвучен на български от Николай Урумов) е живата легенда на Острова на птиците. Неговата статуя се извисява над всичко и всички на острова. Но не са го е виждали от години и някои птици започват да се съмняват, че той изобщо съществува. Ала когато Ред, Чък и Бомб няма към кого друг да се обърнат, те нямат какво да губят и се обръщат за съвети към този мистериозен лидер.

Питър Динклидж озвучава персонажа във филма. „Могъщият орел е митичен герой на острова, въпреки че е малко стар и не в толкова добра форма, все още може да е от полза. - обяснява актьорът. - Той е отшелник, минал разцвета на силите си, който ще научи по-младите птици как да бъдат герои."


 
 

Снимки

 

Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg