Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Angry Birds: Филмът

ЗАЩО СА ТОЛКОВА ЯДОСАНИ? - Angry Birds: Филмът / информация за филма

The Angry Birds Movie 2016
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ЗАЩО СА ТОЛКОВА ЯДОСАНИ?

27.4.2016  |   синефиш.бг
През декември 2009 г. хората по целия свят си изтеглиха една игра на мобилните телефони и създадоха феномен. Войнствени малки зелени прасенца искат да откраднат яйцата на няколко нелетящи птици - и тези птици са... има само една дума за тази емоция. Как вие бихте се чувствали, ако някой дойде в дома ви и иска да ви вземе децата?

Най-сваляната мобилна игра на всички времена - Angry Birds и различните й вариации са изтегляни над три милиарда пъти – се появява на голям екран и зрителите най-накрая ще научат защо Angry Birds са толкова ядосани.

Според продуцента Джон Коен (Аз, проклетникът), класическата игра е чудесна отправна точка за филма, който създателите искат да направят. „В основата на ​​концепцията на играта е зародиша на това, което вярвахме, че ще се превърне във фантастична анимационна комедия, - казва той. - Имахме възможност да развием героите на играта и да представим птиците като напълно завършени герои с различни характери и забавни, уникални сили. Но в центъра на филма лежи една силна, емоционална идея: в основата на игрите е историята на ядосани птици, чийто яйца са откраднати от зелените прасенца. И птиците трябва да започнат операция по търсене и спасяване на техните деца."

Работейки съвместно с екипа на Rovio, създателите на филма разработват и разширяват основната идея на играта. „Въпросът, който най-често Rovio получават е: „Защо са птиците са толкова ядосани?", - казва Коен. - Този филм разказва как започва този конфликт между нелетящите птици и зелените прасенца. Това беше невероятно забавна възможност да създадем митологията за вселената на Angry Birds. Милиарди хора по света имат лична връзка с игрите, но тя няма обяснителна предистория. Нашето поле на изява беше неограничено – както ако бяхме като се започнали да развиваме оригинална идея от нулата. Разбира се, има някои важни елементи, които феновете познават и обичат от игрите – ядосаните нелетящи птици, всяка със специални сили, които хората ще разпознаят; войнствените зелени прасенца, които са откраднали яйцата им, и използването на прашка. На базата на тези определени детайли ние можехме да изградим оригинална история."

В действителност, Клей Кейтис, който е режисьор на филма, заедно с Фъргал Райли, казва, че запознатата с играта публика им позволява умело да катурнат очакванията на аудиторията. „Хората предполагат, че знаят за какво става дума във филма, защото са играли играта, - казва той, - но истината е, че ние създадохме нещо, което ще ги изненада. Като кинотворци, направихме филм, който самите ние бихме искаме да видим."

Така че въз основа на играта, създателите на филма построяват съвсем нова история – комедия, базирана на персонажите. „Ред със сигурност е ядосана птица, а Чък и Бомб си имат своите проблеми, но в действителност те са просто едни аутсайдери, - казва Райли. – Хората наистина им съчувстват, защото те не само имат свои собствени проблеми, но трябва да се справят и с огромния проблем с прасетата. Те трябва да спасят своята цивилизация, въпреки че определено не са от момчета, които първи би избрал в отбора си."

Коен добавя, че задачата на Ред да контролира гнева си е тема, която се отнася за всеки от нас. „Всеки родител и всяко дете се научава да намира начини да се справя в такива трудни моменти в живота, - казва Коен. - Мисля, че много деца ще се идентифицират с Ред, защото той успява да насочи тази енергия в положителна посока."

Докато персонажите се оформят върху страниците на сценария, идва време създателите на филма да се насочат към избора на актьорите, които ще им дадат своя глас.  „Когато един актьор влезе в студиото за запис, той е лишен от всички важни инструменти на своя репертоар - те вече не разполагат със телата си, с лицето си, мимиките си, движенията или жестовете – те разполагат само и единствено с гласа си. - казва Коен. – Изключителните комедийни актьори и импровизатори като Джейсън Съдейкис, Джош Гад, Мая Рудолф, Дани Макбрайд, Кийгън-Майкъл Кий или Кейт МакКинън, са в състояние не само да предлагат чудесни идеи, но и правейки го, да вложат в представянето си много натуралистично усещане, което наистина помага да се вдъхне живот на тези герой."

„Когато чуете тези участници за първи път като героите е магически момент, - казва изпълнителният продуцент Микаел Хед. – Тогава образите започват да оживяват и актьорите влагат част от своята личност в героите, правейки ги много по-реални, отколкото някога преди това са били."

Първите разговори за превръщането на Angry Birds във филм започват още през 2011 г. между Хед и Дейвид Мейзъл. Изпълнителният продуцент Дейвод Мейзъл, който е основател на Marvel Studios и един от създателите на плановете за филми като Железният човек, Тор: Богът на гръмотевиците и Капитан Америка, си търси ново предизвикателство. „Бях купил на 80-годишната ми майка IPAD, и един ден я чух как кълне някакви прасета, - спомня си той. – Бях много заинтригуван - тази игра се играе от деца, от техните родители и от техните баби и дядовци. Това е едно от малкото неща в днешната културата, които хората от всички поколения споделят."

Мейзъл се свързва с Микаел Хед, основателят на Rovio и по-късно изпълнителен продуцент на филма. „Получих телефонно обаждане от Холивуд и ме попитаха дали биха могли да направят филм за Angry Birds. Наистина тогава за първи път ми хрумна, че един такъв филм може действително да се направи. Това беше първата стъпка на това приключение."

Когато Джон Коен (Аз, проклетникът) разбира, че Хед и Мейзъл планират такава адаптация, той веднага се свързва с Мейзъл. Коен споделя: „Когато се присъединих към екипа, разбрах, че всъщност съм първият човек, който се е обадил на Дейвид, за да изяви желание да стане част от екипа на Angry Birds: Филмът. Самият аз съм прекарал безброй часове играейки на игрите, и с усмивка мога да оправдая това време като проучвания за филма.“

За да продуцират филма, Rovio създават Rovio Animation, който ще се ангажира с творческия контрол на героите и ще финансира самия филм. По този начин Rovio ще е в състояние да гарантира, че основните елементи, с които Angry Birds са завладели публиката, ще имат своето място и в крайния филм. През 2012 г., Хед, Мико Пола и Коен съвместно разработват оригиналната история на филма.

За да изградят анимационно студио от нулата, те събират някои от най-добрите таланти, работещи в тази сфера. Коен, Хед и Мейзъл наемат първо сценариста Джон Види, който е автор на анимационния сериал „Семейство Симпсън". Неговото име стои зад много от телевизионни епизоди, работил е върху „Семейство Симпсън: Филмът“, съвместно с Коен върху поредицата „Ледена епоха“, „Алвин и чипонисковците“, „Хортън“ и други. След Коен към екипа се присъединява продуцента Катрин Уиндър. Преди това тя е била изпълнителен директор на Twentieth Century Fox Animation и съвместно с Джордж Лукас са работили върху анимационната поредица Star Wars. А през 2013 г. и Sony Pictures се ангажира с дистрибуцията на филма.

Уиндър казва, че едно от най-вълнуващите и големи предизвикателства да се пресъздаде Angry Birds на екрана е фактът, че толкова много хора са прекарали часове с играта. „Angry Birds е позната на 91% от населението по света, - казва тя. - Всеки знае кои са тези образи, така че очакванията са високи. И поради тази причина и нашите стремежи трябваше да са високи; искахме да сме сигурни, че ще зарадваме феновете по целия свят с този филм."

Колкото до дома на тези птици, целта е да бъде изграден въз основа на играта, но да се покаже като цялостна, изобилна и богата визуално среда. Художникът на продукцията Пийт Осуалд споделя, че за феновете на играта „ще им се стори позната, но и ще ги изненада, защото е стилизирана с допълнителна нотка реализъм. Ние искахме да внесем ново измерение в света на Angry Birds."

Разбира се творческият екип изгражда два основни филмови терена: тучния, естествен свят на Острова на птиците, и разнебитения, клатещ се свят на Острова на прасетата. И в тези два свята художниците имат възможност да разперят криле и да пуснат комедийното си въображение да лети. „Във филма има над един тон визуални шеги", - заканва се Осуалд.

 
 

Снимки

 

Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg