Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Интерстелар

Пътуването започва - Интерстелар / информация за филма

Interstellar 2014
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Пътуването започва

31.10.2014  |   синефиш.бг
„Ще намерим начин. Винаги сме намирали."
-Купър

Предпочитанието наКристофър Нолан да заснема филма, а неда използва дигитални технологии,се е превърнало в запазена марка на лентите му. Неговият екип от близки сътрудници, по-голямата част от които са работили рамо до рамо с режисьора в продължение на почти десетилетие, са свикнали да предугаждат представите му за визията. В стремежа сида улови колкото е възможно повече от действието с камерата, той и екипът му извършват истински революционни подвизи на инженерството. Широкият обхват и задълбоченото визуално повествование, което той си представя за „Интерстелар", вдъхновява всички участници в продукцията да се разширят границите на своите възможностите си.

„Винаги сме се интересували от това, което бихме могли да направим с изображенията, но исках хората, ангажирани във филма да внесат много по-голяма сила на тази образност е този филм, отколкото който и да е от предишните филми. Така че публиката пряко да я улови и почувства, а не само да реагира на поведението на героите в него. - обяснява Нолан. - От техническа гледна точка, това изискване ни насочи към далеч по-приключенско режисиране."

Преди камерите да започнат да снимат космическите сценив продължение на месеци, режисьорът поставя началото на едно уникално сътрудничество между Кип Торн и отговорника по визуални ефекти Пол Франнклин, за да осигури безпрецедентно ниво на автентичност на Вселената и героите. Торн пътува до Лондон, за да се срещне с екипа за визуалните ефекти в Double Negative, и работи в тясно сътрудничество с дизайнерите и екипа, който разработва софтуер за оформяне на обекти, които да са бъдат максимално достоверни и близки до днешните научни стандарти. „Да работиш с Кип е феноменално, защото той очевидно е един от най-великите физици на ХХ век, но в същото време притежава творческа, артистични душа. – заявява Франклин. - Той с голямо желание сподели с нас тези необикновени теории и идеи, чрез които да разкажем историята. Искахмехората да отидат на това космическо пътуване, и той беше изключително щедър,давайки ни от времето си и познанията си по математика, астронавтика, червееви и черни дупки."

Използвайки уравненията на Торн за гравитационните лещи - ефектът на гравитацията върху светлината около черна дупка и пътуването през червееви дупка, Франклин и неговия екип в Double Negative са в състояние да оформят тези дълбоко мистериозни обекти с по-висока резолюция и невероятно прецизна научна точност, отколкото някога това е правено. Според Торн, наблюдавайки тяхната физическа реалност водисъответно до нови открития. „Всичко, което мога да кажа е, че видяхме неща, които ме изумиха. – изразява възхищението си Торн. - Научихме някои странни неща за външния вид на черни дупки и червеевите дупки в процеса на правене на този филм."

„Отначало бяхме решили, че може би ще се наложи да се разграничим от научната акуратност, за да направим тези космически обекти по-разбираеми за публиката, носе оказа, че това, което дадоха изчисленията Кип бе изключително грандиозно. - разказва Нолан. - С ефекта на специфичните гравитационни лещи около една черна дупка, се появяват някои много загадъчни аномалии по отношение на променящия се външенвид, в зависимост от гледната точка като по-различен ъгъл или различно разстояние."

Double Negative допълнително засилват усещането за реализъм при пресъздаването на Космоса, черпейки вдъхновение от астрофотографските източници в архивите на Кралската Обсерваторията на Великобритания и изображения с висока разделителна способност от космическия телескоп Хъбъл. Те също така използват база данните на НАСА за 2,5 милиона звезди, за да пресъздат Вселената в звездните пейзажи на филма.

Докато реалността на Вселената се пресъздава чрез компютърно генерирани образи, Нолан се заема заедно с ключовите си ръководители на екипи, за да започне полагането на основите за експедицията в нея. „Някои неща може да се постигне единствено с визуални ефекти. - казва той. - Ноима и всякакви други трикове, които имаш в ръкава, за да убедиш публиката в реалността на това, което те виждат."

За „Интерстелар" Нолан иска да съчетае интимната близост и непосредственост на документалното кино с красотата и качеството, което чувства, че е възможно да се пресъздаде единствено чрез IMAX формат. Това подтиква режисьора, заедно с оператора Хойт ван Хойтема, да проучат революционни нови начини за използване на камерата. „Винаги сме знаели, че искахме нашите големи екстериори – първият поглед към космическа черна дупка или червеева дупка, да е заснета в IMAX. – твърди режисьорът. – Не сме си и помисляли, че някога може да използваме IMAX камерата за по-малки, интимна сцени поради огромните им размери и тегло. Но Хойт беше твърдо решен да я носи на рамото си, да не говорим колко му беше тежко. Нямам идеякак точно се справи, но това подход ни даде свободата да снимаме много повече с IMAX камера, отколкото първоначално смятахме, че е възможно."

За ван Хойтематази техника е естествен ход напред от чувствата, които е породил сценария у него. „Това е една много визуална история, но също така тя има много душа и емоции, които е важно и трябва да се запазят. – твърди операторът. - Искахме да намерим начин да използваме IMAX камера почти като най-тежката камера в света Go-Pro, но ни отне известно време в експериментиране с технологията. По този начинимахме свободата на импровизацията при близките планове и диалозите, но с красивата дълбочина на IMAXкадрите. Крис е много смели отворен към новите неща, когато става дума да остави да се случат тези спонтанни магически моменти, тъй като така се добавя живот и реалност към сцените."

Докато сценария все още се дооформя, художникът на продукцията и дългогодишен сътрудник на Нолан - Нейтън Кроули започва процесапо очертаване на пейзажи от близкото бъдеще за „Интерстелар" в гаража си (който е също офис и ателие), и може с право да се нарече родното място на всички светове във филмите Нолан. „Крис има голяма страст към дизайна, - казва Кроули. - За нас това е винаги невероятно пътешествие, но за „Интерстелар" пътуването е особено интензивно и емоционално."

От най-ранните проекти до крайния комбинация, режисьорът и неговият екип добиват все повече нови и иновативни начини да потопят публиката в обгърната в прах родна планета, необятната шир на Космоса и непознатите повърхности на други планети.

 
 

Снимки

 

Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg