Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Интерстелар

За продукцията - Интерстелар / информация за филма

Interstellar 2014
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

За продукцията

31.10.2014  |   синефиш.бг
„Този свят е съкровище,
но сега ни казва да го напуснем за известно време."
-Купър

Човечеството винаги е формирало своята съдба преминавайкиотвъд границите на познатото: от първите кораби, опънали платна към хоризонта до човешките стъпки на повърхността на Луната, границата навъзможностите остава изкусително недостижима. Най-новата продукция на режисьора, сценарист и продуцент Кристофър Нолан„Интерстелар" се фокусира върху провокативния въпрос за мястото на човечеството сред звездите.

„За менизследването на Космоса е върхът на човешкият опит,- казва Нолан. –Става думаза това да пробваш непознатото, по някакъв начин да определиш какъв е смисълът на нашето съществуване от гледна точка на Вселената. Става дума за това как необикновената природа на няколко избрани индивидапреместват физически границите на местата, където някога е стъпвал човешки крак,иотварят безкраен набор от възможности. Бях развълнуван от перспективата да направя филм, който ще позволи на публиката да изживее през очите на тези първите изследователи, преминалиотвъд нашата галактика. Това е възможно най-голямото пътуване, което можете да си представите."

Действието се развива в близкото бъдеще, когато селскостопанска криза е поставила света на колене.„Интерстелар" проследява една смела мисия да бъдатпробити бариерите на времето и пространството в отчаян човешки опит за спасяване на населението от изчезване. „Винаги съм се интересувал от нещата, които може да бъдат следващата стъпка в нашата еволюция. Ако Земята е нашето гнездо, каква ще се случи, когато настъпи времето да го напуснем?"
И въпреки, че действието се развива сред звездите на фона на безкрайния Космос, Ноланвижда, че това, което в крайна сметка движи филма е интимната човешка история в центъра на сюжета. „Усетих, че големината и величието на космоса е най-интересното мястоза фон за изучаване на силни и значими човешки отношения, и как това определя нашето място във Вселената."

Централно място в филма заемат отношенията в едно фермерско семейство. „В общи линии „Интерстелар"е грандиозно приключение за пътуване във Вселената, - отбелязва продуцентката Ема Томас.- Но неговото ядро е емоционална история за отношенията между баща и децата му. Филмът говори за любовтав семейства, понятията дълг и саможертва, за нашите дълбоки връзки с други човешки същества."

Матю Маконъхи е завладян от емоционални нишки, които приземяват историята до човешки измерения. „На пръв поглед вълнението на историята се крие в нейния мащаб, тръпката на приключението и изследване на неизвестното. Но едно от любимите ми неща в Кристофър Нолан като кинотоврец е човешката душевност, която той придава на своите филми. – заявява актьорът. - Никой не се справя по-добре от него с разкази от подобен мащаб на един свят, защото той винаги го представя като нещо лично и интимно."

Ан Хатауейсвръзва това качество във филмите Нолан с неговия фокус върху човешките залози, които се проявявятна фона и на най-грандиозните мащаби. „От самото началото на времето, в стремежада се разшири нашия свят или се движи цивилизацията напред, винаги са участвали шепа индивиди, които се жертват и поставят общото благо над рисковете, които поемат за себе си. Този филм наистина отдава почит на онези, които са достатъчно смели, за да направя това."
Джесика Частейн добавя, че филмът също отбелязва връзките, които ни поддържат. „Тази история е пълна с копнеж и мъка, но в сърцевината й лежи красивата идея, че дори ако любовта не е нещо, което можете да държите в ръцете си, тя остава с вас през огромните разстояния във времето и пространството."

Дългогодишният сътрудник на Нолан, Майкъл Кейн, отбелязва, че човешкият пулс, която минава през "Интерстелар" отразява характера на самият режисьор. „В личния си живот Крис е семеен човек и независимо дали снима трилър или голямо епично приключение, филмите му винаги отразяватнеговата човешка природа."

Нолан потвърждава, че дори когато си представял амбициозния скок на вярата в абсолютната неизвестност, понятието за семейство остава неговия пътеводна светлина. „Интерстелар" е отнася за много неща-кои сме ние, къде отиваме, но за мен се отнася е най-вече за това, какво е да бъдеш баща. Поставянето на тези идеи преди всичко в моя процес даде историята на филма, и я превърна в нещо повече отразказ за покоряването на Космоса."

Съ-сценаристътДжонатан Нолан признава, че почти невъобразимите измерения на Вселената са ги извели към някои интересни повествователни пътища. „Реалността на Вселената е, че макар даизглежда великолепна и да вдъхва чувство на удивление, всъщност тя е студена, безвъздушна и огромна...толкова огромна, че съзнанието ни не може да си представи колко е безкрайна в действителност. - казва той. - Така че, усилията ни бяха насочени да се опитаме да вземем една голяма идея и да я приземим, колкото е възможно, за да дадем истинско усещане на публиката запътуване в междузвездното пространство. Как ще се чувства зрителя не само като осезателен опит, но и от гледна точка на емоционалните жертви, които изисква изолираното, несигурно и криещо опасности пътуване на героите."
В усилията си да вдъхнем животна космоса, както и да направим героитереалистични, създателите на филмаполучават безценна помощот един от водещите теоретични физици Кип Торн. Той се е заел със задачата да разнищи и най-екзотичните тайни на Вселената и по този начин спомага да се формира научния гръбнак на сценария. „Кип е автор, преподавател и един от най-блестящите умове на света, - твърди продуцентката Линда Обст. - Неговата работа заоткриване на гравитационни вълни му позволява да надникне в сблъсък между черни дупки и да формулира големите възможности на червеевите дупки. Това са интересни концепции, който ние изследваме във филма."

За Торн, който е и един от изпълнителните продуценти на филма, процесът е повече от вълнуващ. „Историята излезе от плодородните умове на сценаристите, но те я запазиха в границите на установеното от науката и по разумен начин екстраполираха понятия, които са просто извън границите на нашето познание."

Кристофър Нолан разказва, че на Торн му е отнело време да се тества всяка идея от сценария, за да се гарантира, че ще е научно достоверна. „Като истински отдаден учен, Кип постоянно бе в състояние на съмнение, че всичко, което казва може и да бъде погрешно. Науката – особенона равнището, на което Кип работи, предлага невероятно странни и интересни възможности от разказвателна гледна точка, защото на практика тези възможности непрестанно се разширяват. Това бе една изключителна творческа работна атмосфера ".

Стремежът да се превърне сценария в едно задълбочено и изпълнено с живот преживяване,задвижва всички участници в това широкообхватно и прекрачващо кино правилата приключение. „За мен истинският фокус по време на заснемането на този филм е да се опитаме дапоставим публиката в Космоса, - потвърждава Нолан. -Да се почувстват на мястото на астронавтите, които проучват нови светове и нови галактики. Това е, от което аз съм много развълнуван - че публиката ще се получи усещане за спектакъл на голяма междузвездното пътуване."

 
 

Снимки

 

Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg