Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Закрилникът (2014)

ЗА ВТОРОСТЕПЕННИТЕ ГЕРОИ - Закрилникът (2014) / информация за филма

The Equalizer 2014
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ЗА ВТОРОСТЕПЕННИТЕ ГЕРОИ

09.9.2014  |   синефиш.бг
Клоуи Грейс Мориц е начело на актьорите във второстепенните роли. Тя влиза в кожата на Тери - младо момиче, което е принудено да търпи живот, изпълнен със заплахи и ужас. След като среща МакКол, нейната история събужда отново желание за справедливост.

„Когато за първи път чух, че героинята е проститутка, си помислих, че може да е роля от типа на Шофьор на такси – и шанс малко да разширя границите си на изява. - казва тя. - Но бях изненадана. Ролята не прославя проституцията, нито я украсява и захаросва. Героинята ми на екрана така й не участва в физически акт. Акцентът не е върху професията, а върху това коя е тя като човек. Вие виждате, че все още има искра в очите й, че копнее за нещо по-голямо. Но желанието й най-вече е ако може да се измъкне от този страшен свят и да се опита да води нормален живот. Това е, което ми хареса в персонажа. Тази вътрешна надежда, която е в основата на историята й."

Мориц казва, че тази вътрешната надежда е основата на връзката, която Тери установява с Маккол. „Той вижда тази нейна мечта, - казва тя. - Това са две отделни картини – ужасено малко момиче, и до нея друго, което е било напъхано в един ужасяващ свят, носещо маската на абсолютна гад, нужна за да оцелее."

Уошингтън казва, че Тери има дарбата да изглежда като момичето от първата картина. „Тя е в бизнеса с познаването на мъжката натура - независимо дали и идва от вътре, или с годините се е научила чрез професията си. - казва Уошингтън. – Няма предвид, че тя вижда през него, но Тери може да види обидата, тя може да види болката."

„Когато за първи път се среща с него, тя разбива неговия код, - казва Мориц. – Тери го гледа право в очите и забелязва обсесивно-компулсивните му тикове – как обръща книгата си сто пъти, как размества нещата около него. Но в същото време той невероятно я очарова, защото е го е грижа за толкова много за неща. А около нея всичко се движи без мисъл."

След като получава ролята, Мориц проучва миналото си на героинята. „Има момичета, които са били доведени от всички краища на света - от Русия, от Скандинавия, - казва младата актриса. - Отидох в една невероятна организация, наречена Децата на Нощта - момичета от цяла Америка се обаждат на гореща линия и от там се грижат те да не са по улиците и да имат покрив над главите си. Не исках да се възползвам от тяхното положение - аз само изобразявам роля – но исках да разбера усещането като момиче. Срещата с тези девойки не само ми помогна да пресъздам правдиво Тери и да разбера коя е тя, но й ми позволи като да почувствам какво е да си благодарен за протегната ръка на някого когато си на шестнадесет."


Но за МакКол не става въпрос само за спасяването на Тери, защото действията му ще го заведат в сърцевината на руската мафия. Актьорът Мартон Чокаш е в ролята на Теди – гангстерът, който надзирава картела. „Хареса ми предизвикателството да изиграя злодей, - казва той. – И преди съм играл злодеи - дори и руснак – но не исках да повтарям образа. Беше важно да успея да намеря начини да работя със суровия материал и да излезе нещо интригуващо. Наистина беше забавно."

Чакаш казва, че Уенк е създал героя „с наистина силни опорни точки и тази информация ми позволява да скачам в различни посоки. Най-силната идея, към която се придържах е че Теди е социопат – той няма съвест, не изпитва любов и наистина не го е грижа какво мислят другите хора за него от морална гледна точка. Тези идеи са добри и ми помогнаха да изградя героя ." Това е, и което противопоставя Теди на МакКол. Докато Теди не е в състояние да се грижи за други хора, на МакКол толкова много му му пука за другите, че се връща обратно в един живот, който се е заклел да остави след себе си.

За да приеме уникалния акцент на Теди, Чокаш отново поглежда вътре в себе си. „Не исках да говоря със стереотипен руски акцент, - обяснява той. – Всички руснаци, които учат английски език, говорят много по-различно. Затова си представих, че героят ми е прекарал известно време в Англия и най-вече в Лондон, и затова експериментирах с кокни акцент. Не забравяйте, че той е социопат, а те са изключително добри имитатори."

Актьорът Дейвид Харбър играе Франк Мастърс, корумпирано ченге от полицията в Бостън. „Той работи с руската мафия, ирландската мафия, различни банди, и получава много пари от тях.“ - казва Харбър. Когато МакКол започва да отмъщава на хората, които са наранили Тери, Мастърс се обръща към Теди – човекът, чиято цел е да защити активите на мафията на всяка цена. „Мастърс не само служи за контраст на МакКол, но и на Теди, защото Мастърс има по-различна представа за това как да се обезвреди някой. Той много добре познава Бостън - това е домът му - и има враждебно отношение към всеки, който идва и се опитва да му каже какво да прави".

Бил Пулман и Мелиса Лео са в ролите на Брайън и Сюзън Плъмър, семейна двойка от миналото на Маккол. „Те са единствената правилно функционираща двойка в живота Маккол. - отбелязва Пулман. А относно пресъздаването на тези отношения с Лео, допълва: - За мен бе удоволствие да изградим на екрана една 20 годишна открита и щедра връзка ."

За героят си Брайън Плъмър, актьорът казва: „Този тип е от старата генерация. Ричард Уенк е срещал такъв типаж в южната част на Франция. Един от тези ерудирани, аристократични хора, които постоянно са наети от правителството заради невероятната си проницателност в специфични области на познанието – например външните отношения."

Лео, която спечели Оскар® за ролята си в Боксьорът, казва за героинята си, че също като Маккол, и те трябвало да се оттеглят. „Брайън и Сюзън Плъмър отстъпват от този свят, - казва тя. – Но после изведнъж се връщат в играта, когато МакКол почуква на вратата."

Лео казва, че отношенията между Сюзън Плъмър и МакКол са много дълбоки и често няма нужда да разговарят. „В техния свят нищо не е случайно. Винаги има неща, които не се казват, а те и двамата са обучени и са работили в продължение на години буквално да четат мислите на хората по тяхното поведение. Така че, когато Маккол появява, той иска си да мисли, че Сюзан не знае какво става с него, но тя веднага разбира в каква голяма неприятност е затънал."

Какво точно е била връзката им в предишния живот на Маккол? „Не е изяснено каква е тяхната история, - казва тя. - Това е оставено на въображението на зрителя. Само че въпросът не е „Какво са направили заедно?," а по-скоро „Какво не са направили заедно?"

За екранния й съпруг, Бил Пулман, Лео разказва: „След като и двамата пристигнахме в хотела, Бил беше любезен да ми се обади. Разходихме се около парка, пихме по чаша кафе заедно – но не говорихме за сценария или героите, а просто се опитахме да се опознаем един за друг. От този разговор аз придобих представа за него, за преживяванията му и поставих началото на образа на Сюзан и как тя се чувства с Брайън."

Странно, но се оказва, че преди години Лео играла поддържаща роля в епизод от телевизионния сериал Закрилникът. Паметта е кратка, но YouTube е вечен.


 
 

Снимки

 

Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg